A pénz 12 spirituális törvénye

A világegyetemben minden energiából áll és ez különböző formákban létezik. Mindannyian sugározzuk a saját energiánkat. Ha például olyan valakivel kerülsz kapcsolatba, aki dühös vagy negatív, érzékelheted a visszataszító energiáját. Ugyanez igaz arra, aki pozitív és boldog. Vonzódsz hozzá, mert pozitív energiája van.

Talán hallottál már a vonzás törvényéről: a hasonló a hasonlót vonzza és a gondolataid, szavaid és tetteid a tapasztalataidon keresztül visszatükröződnek rád.

Ebben az útmutatóban kifejezetten a pénz és a bőség tizenkét egyetemes és spirituális törvényéről lesz szó.

Nézzük! 

A törvények:

1) A bőség törvénye

A bőség a természetes állapotod. Ha észreveszed a bőséget, amivel már most is rendelkezel az életedben, akkor még többet kaphatsz. Ennek az ellenkezője is igaz. Ha csak azt veszed észre, amid nincs, még több hiányt vonzol magadhoz.

Ha azt hiszed, hogy küzdened kell a pénzért, akkor úgy fogsz pénzt kapni, hogy küzdesz azért, hogy megteremtsd. Ha azonban valóban hiszel abban, hogy a bőség a természetes állapotod, akkor a tapasztalataid természetes módon vezetnek majd ehhez.

2) A figyelem törvénye

Amire figyelmet fordítasz, az manifesztálódik, ezért koncentrálj a pozitív gondolatokra, amilyen gyakran csak tudsz. Ugyanakkor kötelezd el magad a céljaid és álmaid mellett és ne elemezz túl mindent, mert ezzel blokkolhatod az energiádat és az áramlást.

A figyelem törvénye a gondolataid, szavaid és cselekedeteid fókuszára vonatkozik és szorosan kapcsolódik a vonzás törvényéhez. Ha figyelmet szentelsz az aggodalomnak vagy a félelemnek, akkor behozod azt a tapasztalataidba. Ezért figyelj arra, hogy mire összpontosítasz.

3) A vonzás törvénye

A tapasztalataidra ez a törvény hat a leginkább. Amire a gondolataidat összpontosítod, az kitágul és olyan tapasztalatokat fogsz kapni, amelyek megfelelnek a domináns gondolataidnak és érzelmeidnek. Amikor pozitív dolgokra gondolsz, felgyorsítod a folyamatot, hogy több pozitív élményben legyen részed, különösen, ha hálát adsz mindazokért az áldásokért, amelyeket már megkaptál.

Olyan embereket és körülményeket vonzol az életedbe, amelyek összhangban vannak azzal, amit kisugározol a világba.

Ha egyszer megérted ezt a törvényt és elkezded észrevenni, hogy mire figyelsz, képes leszel megteremteni és alakítani a kívánt tapasztalatokat az életed minden területén – beleértve a pénzzel kapcsolatosakat is.

Lényegében a Vonzás Törvénye a gondolatokon, szavakon, érzelmeken és cselekedeteken keresztül működik, amelyeket az Univerzum a tapasztalatokon keresztül tükröz vissza neked. Másképpen úgy is felfoghatjuk ezt, hogy az energia úgy áramlik ki a testedből, mint egy jel vagy léghullám. 

Egy pontos jelet bocsátasz ki és csak azonos hullámhosszúak válaszolnak rá. Az eredmény az, hogy azokat az embereket és körülményeket vonzod be az életedbe, amelyek összhangban vannak azzal, amit kisugározol a világba.

A vonzás törvényét hajlamosak félreérteni, mert túlságosan leegyszerűsítőnek tartják. Ez nem egy univerzális kínálati és szállítási bolt. Inkább egy dinamikus eszköz, amely segít átalakulni, hogy megfelelj annak az energiának, amit az életedben teremteni szeretnél, hiszen a hasonló a hasonlót vonzza.

A vonzás törvénye azonban nem használható mások megkárosítására vagy egy súlyos betegség varázslatos gyógymódjaként. Továbbá a Vonzás Törvényét megfelelően kell alkalmazni. Nem elég, ha egyszerűen csak azt gondoljuk és mondjuk, hogy mit akarunk és aztán semmit sem teszünk érte. Aktívan részt kell venned a megteremtésében. Ez azt jelenti, hogy nyitottnak kell lenned arra, hogy odafigyelj az utadba kerülő jelekre és lehetőségekre, majd meg kell tenned a megfelelő lépéseket.

4) Az egyértelműség törvénye

Ha tisztában vagy legmélyebb vágyaddal és akaratoddal, mások is ennek megfelelően reagálnak. Amikor határozott vagy és elkötelezett egy konkrét cselekvés mellett, senki sem állíthat meg. Az egyik kedvenc mondásom: “Soha ne állj egy küldetésen lévő nő [vagy férfi] útjába!”.

Másrészt, amikor nincs tisztánlátásod, tehát nem látod kristálytisztán a célodat, akkor zavarodottnak vagy frusztráltnak érzheted magad és ez leköti a személyes energiádat.

5) Az áramlás törvénye

Az univerzális energia lefelé áramlik, mint egy folyó. Ha az áramlás elakad, a folyó túlcsordul. Ez a helyzet az érzelmeiddel is. Ha elfojtod a haragot, a félelmet, a kétségeket, az aggodalmat és egyebeket, csak idő kérdése, hogy az érzelmeid negatív módon túláradjanak. Így az immunrendszered is veszélybe kerülhet.

Tudni fogod, ha nem vagy áramlásban és felfelé tartasz az árral. Ilyenkor ugyanis mindent tehernek érzel. Ahelyett, hogy élveznéd a folyamatot, inkább erőlteted a dolgok megvalósítását. A te feladatod, hogy teret és helyet teremts annak a pozitív áramlásnak, amire vágysz.

6) Az adás és az elfogadás törvénye

Mindkét törvény az energia áramlásának különböző aspektusait kínálja. Amikor azt adod, amit keresel, akkor az Univerzum bőségének áramlását is fenntartod az életedben.

Az adás szépsége abban rejlik, hogy vákuumot teremt és lehetőséget ad a befogadásra. A másoknak való adás elegáns és tiszta aspektusa, hogy valójában önmagadnak is adsz. Ahogy Assisi Ferenc mondta: “Az adásban kapunk”.

Egy másik módja annak, hogy ezzel a törvénnyel kapcsolatban cselekedjünk, a tizedadás spirituális gyakorlata – az adakozás és a megkeresett pénz egytizedének felajánlása. Ha a tizedet a hála és a szeretet helyéről gyakorolod, az áldások és a bőség sokaságát eredményezi az életedben.

7) A szándék törvénye

Annak elérése, amire vágysz, egy világos szándék megfogalmazásával kezdődik. Minél világosabb a szándékod, annál valószínűbb, hogy el fogod érni, amire vágysz. Ha a szándékot céltudatos cselekvéssel kombinálod, gyorsabban megvalósíthatod a vágyaidat.

Az egyik ok, amiért sokan nem valósítjuk meg, amit szeretnénk az, hogy nem vagyunk elég konkrétak vele kapcsolatban. Amikor süteményt sütünk, szükségünk van a megfelelő hozzávalókra és követnünk kell a megfelelő lépéseket. Ellenkező esetben valami mást fogsz készíteni.

Ugyanez a helyzet, ha bármi mást manifesztálsz az életedben, beleértve a pénzügyi jólétet is. Minden megfelelő összetevőnek a helyén kell lennie.

Miután tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz, meg kell tenned a megfelelő lépéseket és meg kell tenned mindent, ami szükséges (az ésszerűség határain belül) ahhoz, hogy elérd azt.

8) A manifesztáció törvénye

Ez a törvény szorosan kapcsolódik a vonzás törvényéhez. A manifesztáció az a képesség, hogy valamit a fizikai valóságba hozunk, vagyis teremtünk. A vonzás törvénye révén tudod, hogy amire fókuszálsz, az kitágul. Ezért létfontosságú, hogy azokra a pozitív eredményekre összpontosíts, amelyeket szeretnél. Ez magában foglalja a pénzzel kapcsolatos régi hiedelmek elengedését is, amelyek már nem szolgálnak téged.

A Manifesztáció Törvénye a Vonzás Törvényével együtt működik azáltal, hogy mágnest hoz létre és magához vonzza annak energiáját, amire fókuszálsz. Ezért elengedhetetlen, hogy kristálytisztán tudd, mit akarsz manifesztálni.

9) A “nem-ragaszkodás” törvénye

A vágyott eredményhez való ragaszkodás feladása és elengedése kihívást jelenthet. Ez azért van, mert sok emberhez hasonlóan Te is irányítani akarod a folyamatot. Az eredménytől való elszakadás azonban kritikus eleme a vágyad manifesztálásának.

Az egyik mód, ahogyan akadályozhatjuk ezt a törvényt, hogy ragaszkodunk ahhoz, amink már van, beleértve a pénzünket is, különösen akkor, ha fontos okunk vagy szükségünk van rá, hogy elköltsük. Ha bármihez is ragaszkodunk, az valójában blokkolja az energia szabad áramlását az életünkben.

A ragaszkodásmentesség törvényének elsajátítása megköveteli, hogy hajlandó legyél elhinni, hogy az Univerzum a bőség helye. Ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanod minden vagyonodról és minden tulajdonodról. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy elfogadod, hogy az Univerzum bőséges és ezért megteremtheted és megkaphatod, amire vágysz.

10) A jólét törvénye

Az első gondolat, ami valószínűleg eszünkbe jut erről a törvényről, az a pénzügyi jólét. Bár a pénzre is vonatkozik, a jólét törvénye ennél sokkal szélesebb körű. A pénz egyszerűen csak a jólét ábrázolása vagy szimbóluma a fizikai világunkban. Ez a törvény a bőség és a jólét mély érzését is magában foglalja. Ezen kívül magában foglalja azt a hitet, hogy az Univerzum minden tekintetben bőséges.

E törvény aktiválásának fontos módja, hogy ápoljuk adottságainkat és tehetségünket, valamint hogy kifejezzük kreativitásunkat azzal, hogy azt tesszük, amit szeretünk az életünk munkáján keresztül. Ez magában foglalja azt is, hogy higgy és bízz magadban és a képességeidben. Ezzel gazdag és termékeny talajt teremtesz vágyaid megnyilvánulásához.

Másfelől, az erőtlen gondolkodásmód olyan, mint a rossz talaj; nagyon nehéz benne gyönyörű növényeket és zöldségeket termeszteni. Ha pozitív lépéseket teszel annak érdekében, hogy a legjobbat tápláld magadból, akkor a jóléted virágozni fog.

11) A siker törvénye

Ezt a törvényt akkor lépteted életbe, amikor a személyes energiád rezonál a kívánt eredmény energiájával. Ez a törvény szorosan együttműködik az áramlás törvényével; mindennek összhangban kell lennie.

Az összehangoltságból akkor kerülhetsz ki, ha negatív gondolatokat táplálsz magadról és a képességeidről. A gondolkodásmód fontos szerepet játszik a siker elérésében. Más szóval, a siker akkor következik, ha hiszel magadban.

12) A határtalan gondolkodás törvénye

A pozitív gondolkodás, amely hatással van valóságunkra, egészségünkre és jólétünkre, nem új fogalom. A pozitív gondolatok hozzáadódnak az egész Univerzum pozitív energiájához. Ennek az ellenkezője is igaz: a negatív gondolatok hozzáadnak a negatív energiához.

A manifesztáció egyik legfontosabb aspektusa az, hogy hajlandó vagy és képes vagy elengedni azt a gondolatot, hogy valamit kihagysz. Ehelyett szánj időt arra, hogy hálásnak érezd magad azért, amit már megteremtettél a világodban.

A legfontosabb, hogy örömmel fogadd el a teremtés képességét és törekedj mindarra, amit szeretnél és amit szeretnél megtapasztalni az életedben. Ezt úgy teheted meg, ha nyitott vagy és hajlandó vagy arra, hogy új és pozitív tapasztalatok érkezzenek hozzád.

Bőségteremtés a gyakorlatban

Ha szeretnéd elérni a pénzügyi szabadságot azáltal, hogy előhozzuk belőled a korlátlan pénzteremtő belső erődet, akkor a Bőségteremtő Mesterkurzus fog segíteni neked.

Ide kattintva kezdheted el! >>>

Üdv,
Venczli Tamás
TudatosságKlub alapító

tomi1-kek