Téged mi gátol a sikerben?

blokk

Tudom, hogy furcsa lesz ez a hasonlat, de ha az életed egy mozifilm lenne, akkor Te lennél benne a szuperhős, az elméd pedig a gonosz, aki minden áron le akar győzni téged.

Azonnal érteni fogod, hogy miért ezzel a mondattal kezdtem!

Szia, én Venczli Tamás vagyok a Tudatosság Klub alapítója és a kérdőívre adott válaszaid alapján meg tudjuk határozni, hogy az életedben jelenleg mi az az első számú akadály, ami láthatatlanul gátol a sikertől és a pénzügyi bőségtől.

A tesztre adott válaszaid érdekesek, mert nem igazán illenek bele egy általános sablonba, mégis van néhány jól látható minta, amelyek egyes esetekben jó, más esetekben pedig rossz irányba terelik az életedet.

Mielőtt továbmegyünk és rátérünk az eredményedre, szeretnélek megkérni, hogy figyelmesen olvass, mert olyan dolgokról fogok beszélni, amik véget vethetnek a küzdelemnek és képes gyökeresen megváltoztatni az életedet.

Térjünk is rá az eredményedre! 

Nos, a válaszaid alapján egy különleges tudatalatti önkorlátozó program gátol a céljaid és az álmaid megvalósításában.

Egészen konkrétan ez a:

“Nem vagyok elég jó”

Vagyis tudat alatt nem tartod magad elég értékesnek, úgy érzed nem vagy elég jó, hogy megérdemeld a boldogságot és a sikert.

Ez így hirtelen lehet, hogy sok elsőre, úgyhogy hadd magyarázzam el, hogy mik is azok a tudatalatti önkorlátozó programok.

Mik a tudatalatti önkorlátozó programok?

Ezek valójában olyan gondolati minták, vagy hiedelmek, amik a tudatalattinkban futnak és az életünk minden területére erőteljes hatással bírnak.

Kezdve az gondolatoktól, a problémák kezelésén át, egészen a másokkal való viselkedésig mindenre hatással van.

Egy számítógépes vírushoz tudnám hasonlítani, ami titokban folyamatosan működik a háttérben és nagyon nehéz eltávolítani megfelelő iránymutatás nélkül.

Minél tovább fut, annál nagyobb károkat fog okozni.

Mielőtt elmagyaráznám hogyan törölheted véglegesen, előtte nézzük meg hogyan is kerülhetett beléd, mert rendkívül fontos, hogy ezt megértsd.

Nagyjából 7 éves korunking az agyunk ideje nagy részét egy hipnózisközeli állapotban tölti.

Ebben az időszakban az agyunk rendkívül fogékony.

Úgy is mondhatnánk, hogy olyan, mint a szivacs.

Felszívunk mindent, amit látunk, érzünk és hallunk magunk körül a szülőktől és a tanároktól, rajzfilmekből, filmekből, családi eseményekből, stb.

Ebben az időszakban, tehát kb. 7 éves korunkig az elménk nem rendelkezik szűrővel, ami szelektálná az elraktározandó információkat, így szó szerint minden belekerül a tudatalattinkba.

Ilyenkor ágyazódik belénk, hogy mit fogunk gondolni a pénzről, a párkapcsolatokról, egészségről, sikerről, stb.

Majd csupán csak 7 éves korunk után kezdi el szűrni az agyunk, hogy mi az, amit rögzítsen és mi az, amit ne.

A gond csak az, hogy ekkor már rengeteg olyan tudatalatti program, vagy gondolati minta fut, ami csendben irányítja az egész életedet és ezáltal meghatározza magának a szűrőnek a működését is. 

Ezek a programok határozzák meg nagyrészt a mostani életedet is és ha az életed gyakran küzdelmes és nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogy szeretnéd, akkor ennek az oka általában a gyerekkorra vezethető vissza.

Mitől lehet, hogy nem érzed magad
elég jónak?

Például, ha rendszeresen érezted, hogy mindig jónak kell lenned és tökéletesen kell viselkedned ahhoz, hogy a körülötted lévő emberek elégedettek legyenek veled. 

Vagy ha az eredményeidet figyelmen kívül szokták hagyni, vagy esetleg ha a szüleid ugyan jó szándékból, de folyamatosan arra hívták fel a figyelmedet, hogy mit és hogyan tudnál még jobban csinálni ahelyett, hogy pozitív visszajelzéseket kaptál volna arról, amit már jól csináltál.

De az olyan esetek is kialakíthatták benned a “Nem vagyok elég jó” korlátozó programot, amikor azt láttad, hogy a barátaid, testvéreid valamiért jutalmat kaptak, miközben te hasonló eredményért nem.

Egy-egy hasonló rövid negatív élmény is elég gyerekkorban, hogy egy ilyen tudatalatti programot létrehozzon, ami ha nem oldodik ki, akkor életed végéig korlátozni fog.

Hogyan hat a pénzügyi és egyéb sikereidre?

Oké, tehát most már érted hogyan alakulnak ki ezek a programok.

De térjünk vissza a jelenbe és nézzük, hogy ezek a negatív programok hogyan is hatnak a mostani életedre!

Könnyen lehet, hogy a racionális, vagyis a tudatos agyaddal pontosan tudod, hogy bizony elég jó vagy, elég értékes és szerethető vagy, hogy elérj bármit.

Ennek ellenére mihelyt olyan helyzetbe kerülsz, ahol ki kellene lépned a komfortzónádból, ez a program bekapcsol Te pedig elkezded tudat alatt szabotálni magad és végül nem éred el a célodat.

Hiába tudod, hogy képes vagy rá, hiába van meg hozzá minden tudásod, adottságod, mégis egyfolytában olyan helyzeteket teremtesz tudat alatt, amik gátolnak. Így pedig lehetetlenné válik a céljaid elérése.

Azt tapasztalhatod, hogy nem tudsz koncentrálni a vágyott jövőre, ehelyett folyamatosan a múlton rágódsz így gátolva a célok kitűzését és elérését.

Ha mégis kitűzöl néhány vágyott célt és elkezdesz tenni érte, idővel azt veheted észre, hogy egy belső hang egyfolytában azt mondogatja, hogy nem vagy elég jó, vagy nem vagy elég okos, ügyes, hogy elérd ezt a célt, végül abbahagyod a cselekvést.

Ha pedig megvalósítasz egy célt, vagy elérsz valamilyen komolyabb sikert, akkor nagyon nehezen tudod befogadni mások elismerését és gratulációját. Ehelyett lekicsinyled az eredményed és olyasmit mondasz, hogy “Nem is volt olyan nagy dolog, bárki megcsinálhatta volna”.

Ezzel saját magadat értékeled le ami által újabb negatív programot táplálsz saját magadba, ezzel gátolva további eredmények elérését. Vagyis a jövőben megteszel majd mindent, hogy szabotáld magad a siker útján.

Igen, igen tudom, hogy ezek viccesnek tűnnek és azt gondolhatod, hogy kizárt, mert Te igenis szeretnél sikeres lenni. Ez biztosan így is van, de a helyzet az, hogy a tudatalatti minden, csak nem racionális éppen ezért futhatnak ilyen korlátozó programok.

Ráadásul mindez általában észrevétlenül zajlik, ezért fogalmad sincs, ha épp saját magadat szabotálod.

Az alábbi képen jól összehasonlíthatóan láthatod mennyivel erőteljesebb a tudatalatti:

A kérdés tehát már csak az:

Hogyan teremts valódi pénzt és légy végre boldog és sikeres?

Nem a te hibád, ha eddig sikertelen voltál a pénzügyekben, vagy hogy anyagilag nehezen mennek a dolgaid.

Most már tudod, hogy ennek az oka a benned futó tudatalatti önkorlátozó programok, amik a pénzzel és a sikerrel kapcsolatban egyfolytában szabotálnak.

Ezért nem tudtál eddig elég pénzt teremteni, mert ezek a programok egyfolytában gátoltak és teszik most is.

De mi lenne, ha megtanulnád a pénzteremtés helyes módját?

Egy olyan módot, ahol nem hatnak rád ezek az önkorlátozó programok?

Szeretnéd?

Ehhez csupán meg kell ismerned a pénzteremtés spirituális szabályait!

Tovább a kezdéshez! >>>