Téged mi gátol a sikerben?

blokk

Tudom, hogy furcsa lesz ez a hasonlat, de ha az életed egy mozifilm lenne, akkor Te lennél benne a szuperhős, az elméd pedig a gonosz, aki minden áron le akar győzni téged.

Azonnal érteni fogod, hogy miért ezzel a mondattal kezdtem!

Szia, én Venczli Tamás vagyok a Tudatosság Klub alapítója és a kérdőívre adott válaszaid alapján meg tudjuk határozni, hogy az életedben jelenleg mi az az első számú akadály, ami láthatatlanul gátol a sikertől és a pénzügyi bőségtől.

A tesztre adott válaszaid érdekesek, mert nem igazán illenek bele egy általános sablonba, mégis van néhány jól látható minta, amelyek egyes esetekben jó, más esetekben pedig rossz irányba terelik az életedet.

Mielőtt továbmegyünk és rátérünk az eredményedre, szeretnélek megkérni, hogy figyelmesen olvass, mert olyan dolgokról fogok beszélni, amik véget vethetnek a küzdelemnek és képes gyökeresen megváltoztatni az életedet.

Térjünk is rá az eredményedre! 

Nos, a válaszaid alapján egy különleges tudatalatti önkorlátozó program gátol a céljaid és az álmaid megvalósításában.

Egészen konkrétan ez a:

KUDARCTÓL VALÓ FÉLELEM

Vagyis a válaszaid alapján úgy tűnik, mintha tudat alatt félnél belevágni különböző dolgokba, vagy kilépni a komfortzónádból, mert attól tarthatsz, hogy nem fog sikerülni és kudarcot vallasz.

Ez így hirtelen lehet, hogy sok elsőre, úgyhogy hadd magyarázzam el, hogy mik is azok a tudatalatti önkorlátozó programok.

Mik a tudatalatti önkorlátozó programok?

Ezek valójában olyan gondolati minták, vagy hiedelmek, amik a tudatalattinkban futnak és az életünk minden területére erőteljes hatással bírnak.

Kezdve az gondolatoktól, a problémák kezelésén át, egészen a másokkal való viselkedésig mindenre hatással van.

Egy számítógépes vírushoz tudnám hasonlítani, ami titokban folyamatosan működik a háttérben és nagyon nehéz eltávolítani megfelelő iránymutatás nélkül.

Minél tovább fut, annál nagyobb károkat fog okozni.

Mielőtt elmagyaráznám hogyan törölheted véglegesen, előtte nézzük meg hogyan is kerülhetett beléd, mert rendkívül fontos, hogy ezt megértsd.

Nagyjából 7 éves korunking az agyunk ideje nagy részét egy hipnózisközeli állapotban tölti.

Ebben az időszakban az agyunk rendkívül fogékony.

Úgy is mondhatnánk, hogy olyan, mint a szivacs.

Felszívunk mindent, amit látunk, érzünk és hallunk magunk körül a szülőktől és a tanároktól, rajzfilmekből, filmekből, családi eseményekből, stb.

Ebben az időszakban, tehát kb. 7 éves korunkig az elménk nem rendelkezik szűrővel, ami szelektálná az elraktározandó információkat, így szó szerint minden belekerül a tudatalattinkba.

Ilyenkor ágyazódik belénk, hogy mit fogunk gondolni a pénzről, a párkapcsolatokról, egészségről, sikerről, stb.

Majd csupán csak 7 éves korunk után kezdi el szűrni az agyunk, hogy mi az, amit rögzítsen és mi az, amit ne.

A gond csak az, hogy ekkor már rengeteg olyan tudatalatti program, vagy gondolati minta fut, ami csendben irányítja az egész életedet és ezáltal meghatározza magának a szűrőnek a működését is. 

Ezek a programok határozzák meg nagyrészt a mostani életedet is és ha az életed gyakran küzdelmes és nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogy szeretnéd, akkor ennek az oka általában a gyerekkorra vezethető vissza.

Hogyan alakulhat ki a
kudarctól való félelem?

  • Például egyszerűen azt tanították neked, hogy a kudarc nem elfogadható.

  • Vagy gyakran elhangzott “Az én előre megmondtam, hogy nem fog sikerülni” és ennek mindenféle változata.

  • Ha rendszeresen azt tapasztaltad, hogy valamelyik szülőd retteg a kudarctól, vagy esetleg perfekcionisták voltak és mindig elvárták tőled a tökéletességet. Hogy tökéletesen viselkedj, amit csinálsz az tökéletes legyen, ha nem 5-öst kaptál, az nem is volt jó és így tovább.

  • De attól is lehet, hogy állandóan csúfoltak, vagy a hibáidra hívták fel a figyelmedet, amik lehettek olyan jelentéktelennek tűnő dolgok is, mint például a “Jaj kisfiam, add ide, majd inkább megcsinálom én, te múltkor is elrontottad.”

Az ezekhez hasonló tapasztalások által a gyermeki elme úgy kezd a kudarcra tekinteni, ami egy szörnyű dolog és minden áron kerülendő.

Egy-egy hasonló rövid negatív élmény is elég gyerekkorban, hogy egy ilyen tudatalatti programot létrehozzon, ami ha nem oldodik ki, akkor életed végéig korlátozni fog.

Hogyan hat a pénzügyi és egyéb sikereidre?

Oké, tehát most már érted hogyan alakulnak ki ezek a programok.

De térjünk vissza a jelenbe és nézzük, hogy ezek a negatív programok hogyan is hatnak a mostani életedre!

Könnyen lehet, hogy nem is tudsz arról, hogy félnél a kudarctól, mert a racionális agyaddal, vagyis a tudatos agyaddal pontosan tudod, hogy a kudarc a fejlődés velejárója.

Ennek ellenére mihelyt olyan helyzetbe kerülsz, ahol ki kellene lépned a komfortzónádból, ez a program bekapcsol Te pedig elkezded tudat alatt szabotálni magad és végül nem éred el a célodat.

Hiába tudod, hogy képes vagy rá, hiába van meg hozzá minden tudásod, adottságod, mégis egyfolytában olyan helyzeteket teremtesz tudat alatt, amik gátolnak. Így pedig lehetetlenné válik a céljaid elérése.

Ha nem vagy 100%-ig biztos egy cél elérésében, akkor inkább el sem kezded. Ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy nem merészkedsz ismeretlen terepre, inkább a langyos vízben pancsikolsz, mert azt legalább ismered. 

Nem mersz megpályázni egy jobb álláspozíciót, mert attól tarhatsz, hogy ott nem fogsz tudni teljesíteni és kudarcot vallasz.

Nem mersz elkezdeni vállalkozni, mert úgy gondolod, hogy annyira nem is értesz a szakmádhoz, nincsenek a legtökéletesebb gépeid, eszközeid, nincs is benne rutinod, stb. A létező összes kifogást képes vagy megtalálni, pedig valójában csak a kudarctól félsz.

Ezért hiába is tűzöl ki egy-egy célt, vagy szeretnéd megvalósítani a vágyaidat, ha azt kezded tapasztalni, hogy nem a jó irányba haladnak a dolgaid, akkor gyorsan elveszted az érdeklődésedet és mindenféle indokot találsz a halogatásra, mert tudatalatti szinten attól tarthatsz, hogy kudarcot vallasz.

Igen, igen tudom, hogy ezek viccesnek tűnnek és azt gondolhatod, hogy kizárt, mert Te igenis szeretnél sikeres lenni. Ez biztosan így is van, de a helyzet az, hogy a tudatalatti minden, csak nem racionális éppen ezért futhatnak ilyen korlátozó programok.

Ráadásul mindez általában észrevétlenül zajlik, ezért fogalmad sincs, ha épp saját magadat szabotálod.

Az alábbi képen jól összehasonlíthatóan láthatod mennyivel erőteljesebb a tudatalatti:

A kérdés tehát már csak az:

Hogyan teremts valódi pénzt és légy végre boldog és sikeres?

Nem a te hibád, ha eddig sikertelen voltál a pénzügyekben, vagy hogy anyagilag nehezen mennek a dolgaid.

Most már tudod, hogy ennek az oka a benned futó tudatalatti önkorlátozó programok, amik a pénzzel és a sikerrel kapcsolatban egyfolytában szabotálnak.

Ezért nem tudtál eddig elég pénzt teremteni, mert ezek a programok egyfolytában gátoltak és teszik most is.

De mi lenne, ha megtanulnád a pénzteremtés helyes módját?

Egy olyan módot, ahol nem hatnak rád ezek az önkorlátozó programok?

Szeretnéd?

Ehhez csupán meg kell ismerned a pénzteremtés spirituális szabályait!

Tovább a kezdéshez! >>>